Ağaca, kuşa, yıldızlara o köşedeki dilenciye aitiz



Translate

Sayfalar

30 Ekim 2010 Cumartesi

''Aile'' Nasıl bir şey?

Ah, Bu soru... Yanıtını bulamadığım bir karmaşa .. Bu denli önemsendiğine göre önemli bir şey olmalı (?)..

Ya insan, aileye egemen oluyor ya aile insana... Bir bakıyorsun, ortada ne insan var ne aile..

İnsan aileyi, aile insanı yok ediyor. Bu tanıklıkla kafamdaki karmaşa çözülüyor...

İyi / Kötü ama

Hayatımda bir duyguyu
Ne şart koşuyorum,
Ne de reddediyorum...
Karşılaştığım herşeyi
İyi / Kötü ama 
Alabildiğine yaşamak istiyorum...

15 Ekim 2010 Cuma

Sevgi , Duygusal Bir Şey Değildir...

Bir eylemdir sevgi . Yaratma ve yaşatma gücünün kaynağı olan entelektüel bir nitelik taşır.

Sevmek ciddi bir iştir.

9 Ekim 2010 Cumartesi

Twitter'ın amacı nedir? Amacına yönelik kullanılıyor mu?

Twitter yazık ki amacına göre kullanılmıyor, kullanılamıyor. msn ve cep msj. modunda sohbetler çoğunlukta.
mesajlara tek tek bakıldığında anlamsız cümleden çok sesler var. İşte, twitter da kimin neden bulunduğunun cevabı o seslerde... 

Twitter amacı dışında kullanımlarda ; farkedilmek, kendini önemli hissetmek, bir yere ait olmak hissi gibi bir çok neden bulunabilir. Yaşadığımız dünyayı özellikle ülkemiz koşullarını, hiç bir yerde söz verilmemiş önemsenmemiş ezilmiş insanımızı düşünürsek ve içindeki dinamiği anlayabilirsek yadsıyamıyor insan.
Ama hemen, Aziz Nesin'in bir sözü geldi aklıma; '' Dışkınında oluşması nedenlerini biliyoruz ama alıp yüzümüze gözümüze sürmüyoruz!..''


Twitter da gerçekten, bu iletişim ağının amacını sürdürebileceği üyeleri var. Paylaşacakları ile katacakları olan, rastladığı 140 lardan bir şeyler almak isteyen. kendilerini duyurmak isteyen kuruluş v.s. var. gelişimlerini paylaşmak isteyen.
İnsanları basit bir toplantı için bile bir araya getirmek zorken ve hazır böyle bir zeminde birlikteysek neden boşluğa gidiyor herşey!.. 
Yaşamda herşey kusursuz ve mükemmel mi?


Twitter insanın insana katkı sağlayabileceği, belki de zaman içinde birlikte bir çok şey yapabileceği uygun bir alan. Böyle harcanması çok yazık.


Yukarda söylediğim msn msj modunda uzun soluklu devam edemez. Ego sorunları için twit de olan kişiler ya tatminkar yada hayal kırıklığıyla süreçlerini tamamlayıp üyeliklerine son verecekler.
Paylaştıklarımız çocuk saflığında, gençlik heyecanında, ortayaş olgunluğunda ve yaşlılık bilgeliğinde olan iç dünyamız mı? Yoksa; maskeler takıp hatta bazen korkakça pusuya yatıp sadece can yakmak için ortaya çıktığımız dış dünyamız mı?




Anlamsız bir sürüyü oluşturmak ya da parçası olmak nasıl bir doygunluk verebilir insana?

Heyyyy!! Ölü toprağımı var üzerimizde, kendimize gelelim!..

Bir şey yapmalı!.

Seda P.

Eylemlerimizin Amacı Ne?


İnsanların bir özelliği de şu: Biz yapan varlıklarız. Her zaman bir şeyler yapıyoruz. Bir şey yapmadığımız zaman bir şeyler yapma konusunda düşünüyoruz, ki bu da bir şey yapmaktır. Uyurken bile yatakta dönüp duruyor ve rüya görüyoruz.

yaşamımız yapma üzerine kuruludur. Ağaçların aksine, vücutlarımız bir yerden bir yere hareket edebilir. Duygularımız kolayca zıttıyla yer değiştirebilir. Düşüncelerimiz bizi fiziksel olarak gidemeyeceğimiz yerlere taşır; anılarımız bizi zamanda geri götürür, zekamız gelecekteki hareketleri tahmin ederve hayal gücümüz bizi hiç gitmediğimiz yerlere taşır.

Dünyayı değiştirmeye kararlı görünüyoruz. sadece Vücutlarımızla hareket ettiremediğimiz şeyler için araçlar icat ediyoruz.

İnsanın yaşam içindeki eylemlerine şöyle uzaktan bir baksak; çılgınca koşuşturan karıncaları andıdığımızı görürüz.

Şüphesiz, gereksinmelerimizi karşılamak için yapmalıyız. fakat ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra bile yapmaya devam ediyoruz. Niçin?

Ara ara merak ettiğiniz olu mu? ''Bu eylemlerin amacı ne?''



Seda Pekgöz

Aşk

Aşk benim herşeyim, biricik işim olabilirdi...
Ne boş gözlerde aşkı gördüm
Ne de kimse benim gördüğümü gördü

@Mi_DeliMiDeli

@Mi_DeliMiDeli
DeliMiDeli @Mi_DeliMiDeli